Επιλέξτε τη γλώσσα σας

  • (+30) 210 9418002
  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Επεξεργασία λυμάτων

Σηπτικός και εν σειρά απορροφητικός βόθρος: Τί είναι, πώς λειτουργούν και ποια τα προβλήματα λειτουργίας τους

Συναντάμε πολύ συχνά βόθρους σηπτικούς και απορροφητικούς εν σειρά. Αυτοί αποτελούνται από δύο δεξαμενές, τοποθετημένες η μία μετά την άλλη. Στην πρώτη δεξαμενή, που είναι στεγανή και ονομάζεται σηπτικός βόθρος, πέφτουν όλα τα λύματα, στερεά και υγρά, και γίνεται η πρώτη επεξεργασία. Τα λύματα υπόκεινται σε ζύμωση, μέσω βακτηρίων που αναπτύσσουν από μόνα τους τα απόβλητα (αναερόβια επεξεργασία), και τα στερεά μετατρέπονται σε υγρά. Τα υγρά εν συνεχεία μεταφέρονται, με υπερχείλιση, στην δεύτερη δεξαμενή που είναι ένας απλός απορροφητικός βόθρος. Εκεί απορροφώνται από το έδαφος.

Η παραπάνω λειτουργία διαταράσσεται όταν γίνεται χρήση αντισηπτικών, καυστικών και απολυμαντικών προϊόντων καθαρισμού. Η χρήση αυτών των προϊόντων σκοτώνουν τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τη φυσική επεξεργασία των αποβλήτων. Αναστέλλοντας την φυσική επεξεργασία στον σηπτικό βόθρο τα στερεά λύματα δεν μετατρέπονται σε υγρά και έτσι γεμίζουν τον βόθρο. Ο σηπτικός βόθρος ξεχειλίζει και υπερχειλίζει στον απορροφητικό λάσπη αντί για νερό. Η λάσπη αυτή συσσωρεύεται στον απορροφητικό βόθρο και κλείνει τον πάτο, που αποτελεί την κυρία οδό διαφυγής του νερού. Το νερό προσπαθώντας να βρει διέξοδο ανεβαίνει προς τα πάνω μεταφέροντας τα λίπη, που είναι ελαφριά, και τα οποία κολλάει στα τοιχώματα. Με κλειστό πάτο και τοιχώματα ο απορροφητικός βόθρος γίνεται στεγανός και επομένως χάνει την απορροφητικότητά του. Έτσι και οι δύο βόθροι σταματούν να λειτουργούν και μετατρέπονται σε δύο απλές δεξαμενές που όταν γεμίσουν αδειάζουν με βυτίο. Επιπλέον οι συσσώρευση των αποβλήτων προκαλεί αφόρητες οσμές.

Οι βόθροι αυτοί μπορούν να θεραπευτούν με μικροοργανισμούς (Septi Plus και Eco 3006) και με την προϋπόθεση διακοπής της χρήσης αντισηπτικών, καυστικών και απολυμαντικών προϊόντων. Οι μικροοργανισμοί αυτοί, που αρχικά θα πέσουν στον σηπτικό βόθρο, θα προκαλέσουν μια έντονη ζύμωση και θα διασπάσουν τα στερεά λύματα σε αυτόν. Εν συνεχεία με υπερχείλιση θα μεταφερθούν στον απορροφητικό βόθρο όπου θα συνεχίσουν την λειτουργία τους. Θα διασπάσουν τη συσσωρευμένη λάσπη και τα λίπη στον απορροφητικό βόθρο, θα ανοίξουν τους πόρους του χώματος και θα επαναφέρουν την απορροφητικότητά του. Έτσι θα σταματήσουν τα πολυδάπανα αδειάσματα με το βυτίο και οι αφόρητες οσμές.

Η εταιρία μας μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε όλα τα προβλήματα του αποχετευτικού σας συστήματος. Επικοινωνήστε μαζί μας να σας ενημερώσουμε, δωρεάν, για την ιδανική λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

ECOZYMES

Αιόλου 37A Γλυκά Νερά Αττικής,
153 54 Αθήνα,
Ελλάδα

Δευτέρα - Σάββατο: 08:00 - 20:00 | Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

NEWSLETTER

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρίας μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας για να έχετε συνεχή ενημέρωση.