Επιλέξτε τη γλώσσα σας

  • (+30) 210 9418002
  • Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Συχνές Ερωτήσεις

Οι λύσεις για τα προβλήματα του βόθρου σας!

Ο βόθρος γεμίζει γρήγορα. Τι να κάνω;

Ο βόθρος είναι μια σηπτική δεξαμενή. Η αρχή λειτουργίας του είναι η σήψη (αναερόβια επεξεργασία-ζύμωση, όπως ο μούστος κάνει κρασί). Με τη σήψη τα απόβλητα διασπώνται, γίνονται νερό που απορροφάται από το χώμα.
Όταν γεμίζει γρήγορα ο βόθρος σημαίνει ότι έχει χάσει την απορροφητικότητά του δηλαδή τη δυνατότητα να διασπά τα απόβλητα/να κάνει σήψη. Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της χρήσης χλωρίου και χλωριούχων, αντιβακτηριδιακών και καυστικών προϊόντων που, ως αντισηπτικά, σταματούν τη σήψη. Το αποτέλεσμα είναι ο σχηματισμός λάσπης στον πάτο του βόθρου και η επικόλληση των λιπών στα τοιχώματά του που τον καθιστούν μη απορροφητικό και έτσι γεμίζει γρήγορα.

Η οριστική λύση είναι η χρήση ενζύμων και μικροοργανισμών Septi Plus και Eco 3006 της εταιρίας μας που διασπούν τη λάσπη και τα λίπη, προκαλώντας έντονη ζύμωση στα οργανικά απόβλητα, μειώνοντας ταυτόχρονα και την οσμή. Επαναφέρουν την απορροφητικότητα, σας απαλλάσσουν οριστικά από τα αδειάσματα και τις οσμές και καταργούν τις αποφράξεις αποχετεύσεων καθώς καθαρίζουν όλο το δίκτυο των σωληνώσεων.

Τηλεφωνήστε μας (τηλ.: 210-9418002) να σας δώσουμε δωρεάν τη λύση που σας ταιριάζει.


Πως συντηρείται ο βόθρος και πως δεν θα γεμίζει;

Η λύση για να μην γεμίζει ο βόθρος και να συντηρείται σωστά είναι να τον βοηθάμε να λειτουργεί όπως έχει ορίσει η φύση, να κάνει δηλαδή σωστή σήψη/ζύμωση. Αυτό επιτυγχάνεται ρίχνοντας στον βόθρο, ανά διαστήματα, μια μικρή ποσότητα ενζύμων/μικροοργανισμών (Septi Plus, Eco 3006). Τα προϊόντα αυτά θα προκαλέσουν μια έντονη ζύμωση, θα διασπάσουν τα απόβλητα και θα τα μετατρέψουν σε νερό που απορροφάται από το έδαφος. Παράλληλα δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα που σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς, όπως χλωριούχα, καυστικά και αντιβακτηριδιακά προϊόντα. Θα σταματήσουν έτσι οριστικά τα αδειάσματα του βόθρου και οι οσμές.


Ποια τα αίτια μείωσης της απορροφητικότητας των βόθρων;

Οι βόθροι είναι σηπτικές δεξαμενές.

Η αρχή λειτουργίας τους είναι η σήψη (αναερόβια επεξεργασία – ζύμωση, όπως ο μούστος κάνει κρασί). Με την διαδικασία αυτή τα απόβλητα διασπώνται, γίνονται νερό, και απορροφώνται από το χώμα, κυρίως από τον πάτο. Η αναστολή αυτής της σήψης, της φυσικής επεξεργασίας δηλαδή, γίνεται από την χρήση των χλωριούχων, αντισηπτικών, αντιβακτηριδιακών, καυστικών και γενικά απολυμαντικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται στον καθαρισμό του σπιτιού.

Τα προϊόντα αυτά σκοτώνουν τους μικροοργανισμούς (ένζυμα και βακτήρια) που είναι και υπεύθυνα για τη φυσική επεξεργασία (διάσπαση του αποβλήτου). Χωρίς επεξεργασία ο βόθρος αρχίζει να μαζεύει λάσπη στον πάτο του. Με την συνεχή συσσώρευση της λάσπης και του λίπους κλείνουν οι πόροι του χώματος και το νερό δεν μπορεί να φύγει. Χάνεται έτσι η απορροφητικότητά του και αρχίζουν τα αδειάσματα με το βυτίο αλλά και οι αφόρητες οσμές.

Η χρήση δε των καυστικών προϊόντων (καυστική ποτάσα, οξέα κλπ.) που συνήθως χρησιμοποιούνται για την επαναφορά της απορροφητικότητας προκαλούν αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα στην επεξεργασία των αποβλήτων και συνήθως αποτελειώνουν τον βόθρο.


Πώς επαναφέρουμε την απορροφητικότητα στους βόθρους;

Οι μικροοργανισμοί που περιέχουν τα προϊόντα της εταιρίας μας Septi Plus και Eco 3006 προκαλούν έντονη αναερόβια επεξεργασία (ζύμωση) στα οργανικά απόβλητα του βόθρου, μειώνοντας την οσμή μέχρι 80%. Καθαρίζουν τα τοιχώματα από τα λίπη, διασπούν την συσσωρευμένη λάσπη και έτσι επαναφέρουν την αρχική απορροφητικότητά του, καθαρίζοντας παράλληλα και το δίκτυο των σωληνώσεων. Έτσι απαλλάσσεστε οριστικά από τα πολυδάπανα αδειάσματα και τις δυσάρεστες οσμές.

Τηλεφωνήστε μας (τηλ.: 210-9418002) να σας δώσουμε, δωρεάν, τη λύση και το κόστος που ταιριάζουν στο πρόβλημά σας.


Τι προϊόντα μπορούμε να χρησιμοποιούμε;

Βιοδιασπώμενα προϊόντα, οποιοδήποτε σαπούνι πλυντηρίου πιάτων ή ρούχων, καθαριστικά με αμμωνία ή ξύδι, οποιοδήποτε υγρό σαπούνι πιάτων μη αντιβακτηριδιακό, ενισχυτικά πλυσίματος με οξυγόνο και γενικά οτιδήποτε μη χλωριούχο, αντιβακτηριδιακό, απολυμαντικό και καυστικό.


Ποιά προϊόντα καθαρισμού καταστρέφουν τους βόθρους;

Οι βόθροι σε οποιαδήποτε μορφή τους ανά την υφήλιο δεν μπορούν να δεχθούν χλώριο και χλωριούχα προϊόντα, κάθε είδος απολυμαντικού εκτός αυτών που περιέχουν μικροοργανισμούς, αντισηπτικά, αντιβακτηριδιακά και καυστικά προϊόντα.


Πώς καθαρίζουμε και εξαλείφουμε τις οσμές από οργανικούς λεκέδες (εμετός, ουρία, περιττώματα, τσιγαρίλα κλπ.);

Το φυσικό βιο-ενζυματικό προϊόν μας  Eco Deep Clean καθαρίζει σε βάθος όλους τους οργανικούς λεκέδες. Διεισδύει βαθιά στους πόρους των λερωμένων επιφανειών και υφασμάτων καθαρίζοντας τους οργανικούς ρύπους και αφήνοντας ένα βιοφίλμ που διασπά/εξαλείφει ένα ευρύ φάσμα οργανικών λεκέδων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Παράλληλα διασπά τις οργανικές ουσίες που προκαλούν την οσμή προσφέροντας στιγμιαία φρεσκάδα με το ευχάριστο άρωμα που περιέχει. 

Εάν θέλετε μόνο να αποσμήσετε αποτελεσματικά και μόνιμα επιφάνειες και υφάσματα σε όλους τους χώρους (κατοικίες, ξενοδοχεία, κάμπινγκ, εστιατόρια, μπαρ, νοσοκομεία, σχολεία, γυμναστήρια, χώρους συγκέντρωσης ζώων, χώρους συγκέντρωσης σκουπιδιών κλπ.) εσωτερικούς ή εξωτερικούς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικά σχεδιασμένο, φυσικό βιο-ενζυματικό προϊόν μας  Eco Freshen HerbalΑιχμαλωτίζει τη δυσοσμία διασπώντας τα οσμηρά μόρια και τις οργανικές ουσίες που προκαλούν τις οσμές.

Τηλεφωνήστε μας (τηλ.: 210-9418002) να σας ενημερώσουμε, δωρεάν, για τη λύση στα προβλήματα οσμών που αντιμετωπίζετε.


Που βρίσκουμε υλικά καθαρισμού συμβατά με βόθρους και βιολογικούς καθαρισμούς;

Η εταιρία μας διαθέτει μια σειρά οικολογικών προϊόντων καθαρισμού και διαχείρισης όλων των προβλημάτων του αποχετευτικού συστήματος, τόσο οικιακής όσο και επαγγελματικής χρήσης, για κουζίνες και μπάνια που είναι συμβατά με βόθρους και βιολογικούς καθαρισμούς, όπως:

  • Το Eco Deep Clean ειδικά σχεδιασμένο για τον καθαρισμό και «απολύμανση» της τουαλέτας, από την λεκάνη μέχρι το πάτωμα και τους τοίχους καθώς επίσης και σκληρών επιφανειών και υφασμάτων.
  • Το Eco Scale Blue καθαριστικό για τις επικαθίσεις των αλάτων (πουρί) στις λεκάνες
  • To Eco Drain Easy καθαριστικό σωληνώσεων κουζίνας από λίπη
  • Το Eco Grease Guard καθαριστικό λιποπαγίδων και σωληνώσεων κουζίνας
  • Το εξαιρετικό βιοδιασπώμενο, υπερσυμπυκνωμένο πολυκαθαριστικό, απολυπαντικό επιφανειών Oil Eater, που καθαρίζει λάδια, καμένα και μη, πίσσα, πετρέλαιο, βενζίνη, αιθάλη, μελάνι, κερί, αίμα. Είναι ιδανικό για κουζίνες, πλακάκια, απορροφητήρες, πατώματα, τζάκια, για λεκέδες στα ρούχα, στα χαλιά στις μοκέτες και αλλού.

Τέλος διαθέτει μία μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων οικολογικών προϊόντων για τη διάσπαση και επεξεργασία αποβλήτων σπιτιών, ξενοδοχείων, εστιατορίων και όλων των επαγγελματικών χώρων.

Τηλεφωνήστε μας (τηλ.: 210-9418002) να σας ενημερώσουμε, δωρεάν, για τα προϊόντα μας.


Τι είναι και πόσο κοστίζει ένας βιολογικός βόθρος;

Ο βιολογικός βόθρος είναι μια μικρή, ανοξείδωτη, μονάδα βιολογικού καθαρισμού, που λειτουργεί χωρίς ρεύμα και αναλώσιμα (αναερόβια επεξεργασία). Είναι στεγανός, χωρίς οσμές και δεν απαιτεί συντήρηση. Εξασφαλίζει μεγάλη οικονομία διότι αξιοποιεί το χρησιμοποιούμενο νερό για υπεδάφια άρδευση του κήπου, καταργώντας τη χρήση βυτίων για άδειασμα του βόθρου. Διατίθεται σε δύο μεγέθη.
Οι τιμές αγοράς εξαρτώνται από το μέγεθος και τον αριθμό των ατόμων που καλούνται να εξυπηρετήσουν. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε ότι η κατασκευή ενός μονομπλόκ στεγανού βόθρου, σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις, υπερβαίνει κατά πολύ το κόστος αγοράς και εγκατάστασης ενός βιολογικού βόθρου.
Τηλεφωνήστε μας (τηλ.: 210-9418002) να σας στείλουμε, δωρεάν, περισσότερες πληροφορίες και οικονομική προσφορά.

ECOZYMES

Αιόλου 37A Γλυκά Νερά Αττικής,
153 54 Αθήνα,
Ελλάδα

Δευτέρα - Σάββατο: 08:00 - 20:00 | Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

NEWSLETTER

Μείνετε ενημερωμένοι για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της εταιρίας μας που συνεχώς εξελίσσονται. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας για να έχετε συνεχή ενημέρωση.

Μη-έγκυρη προσθήκη!

Απαιτούμενο πεδίο!